Nagyon nehéz helyzetbe került Dánia, ha nem nyernek Ausztrália ellen, akkor biztosan kiestek, ami nagy blama lenne Hjulmand együttesének. Az ausztrálok eddig mindenkit megleptek, most pedig csak annyi a feladatuk, hogy ne kapjanak gólt. Ez Tunézia ellen megoldották és egyelőre a dán támadójáték sem olyan acélos, hogy félniük kelljen. 

Dánia számára csak a győzelem elfogadható

Kasper Hjulmand hősként érkezett a világbajnokságra. Az Eb-n majdnen döntőig vezette a válogatottat, illetve a Nemzetek Ligájában is brillíroztak, de mint tudjuk, az utóbbi semmit sem jelent. Az, ha ott valaki jól teljesít olyan, mintha barátságos meccseken remekelne. Dánia esetében is valami hasonló történt, ugyanis az a támadójáték, amit korábban mutattak, itt most nem vezet eredményre.

A védekezéssel akkora gond nincs, Tunéziát megfogták, Franciaország is csak két egyéni villanásnak köszönhette a sikert. Deschamps együttese végig nyomás alatt tartotta a dán kaput, de az esetek többségében jól reagált erre Schmeichel és a védők. Eriksen a második félidőben a franciák ellen már jól játszott, de a támadók továbbra is értékelhetetlen teljesítményt nyújtanak.

Az mindent elárul, hogy a legveszélyesebb akkor Dánia, ha pontrúgás van – ebből szerezték eddig az egyetlen góljukat -, klasszikus támadásokból képtelenek betalálni. Az igazat megvallva, nincs is olyan támadójuk, aki kiemelkedő formában lenne, így eléggé leszűkülnek az esélyeik a gólszerzést tekintve. Ez azért veszélyes, mert az ellenfelek könnyebben felkészülhetnek belőlük.

Egy pont elég Ausztráliának

Előzetesen Ausztráliát jósolták leggyengébbnek a csoportból. Okkal, ugyanis az ázsiai zónában is gyenge teljesítményt nyújtottak, erőlködve jutottak ki a vb-re. Ott azonban nagy lelkesedéssel kezdtek Franciaországgal ellen. Ez ugyan még pontot nem ért, de szimpatikus volt, ahogyan küzdöttek. Tunézia ellenében az első félidőben agilisan játszottak, egy szerencsés beadás után gólt fejelt Duke, majd jött a váltás.

Onnantól többségében már a védekezésre és a kontrákra koncentráltak. Az 50. perctől Tunézia teljesen átvette a kezdeményezést, de így is a 70. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésükig. Mindeközben Ausztrália több veszélyes kontrát is vezetett, ha kicsit jobban koncentrálnak, eldönthették volna a mérkőzést, így nem kellett volna a végéig izgulniuk.

Mire fogadjunk az Ausztrália – Dánia összecsapáson?

Dánia támadójátéka súlytalan, az ausztrál védők ellen pedig valószínűleg az kevés lesz, ha csak ívelgetnek középre és a pontrúgásokban bíznak. A tömörülő ausztrál védelemmel szemben átlövések kellenek, lapos és gyors passzok, ez azonban nem fog összejönni. A dán szélsővédők majd zárkóznak a támadásokkal (elsősorban Maehle), így hiába a három belső védős rendszer, valószínűleg lesznek helyek az ausztrál kontrákhoz.

Ennek fényében nagyon meglepő, hogy Dánia ekkora favorit, mert annyival nem éreztük jobbnak őket az első két meccs alapján. Sőt, az sem biztos, hogy jobbak voltak a lelkes ausztráloknál, akiknél legalább annyi koncepció van, hogy felívelni a jól fejelő csatárok irányába a labdát. Egy viszonylag „könnyű” tippet néztünk ki, Ausztrália +1 góllal (AH), amire meglepően magas, 2.06-os szorzót adnak. Ausztrália nem fog kockáztatni, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a dán csapat 2-3 góllal verné őket.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese oldsmuggler

Gratulálunk, oldsmuggler!

A nyertes tipp: 1, Craig Goodwin, 49. perc, beküldve: 2022.11.30 9:44 CET