Kezdőlap Foci-vb hírek Két nap pihenő után jön előbb az argentin – horvát, majd a...

Két nap pihenő után jön előbb az argentin – horvát, majd a francia – marokkói elődöntő

68
0

A szombati játéknap során megismertük az idei foci-vb második elődöntőjének a résztvevőit is, aki nem más mint a meglepetést okozó, és először a legjobb négyben szereplő Marokkó, valamint a vb-címvédő Franciaország.

Nincs sok idejük regenerálódni, bár a szombati játéknap szereplői egy picit szerencsésebbek, mint a péntekiek (Argentína és Horvátország), utóbbiaknak ugyanis a rendes játékidőben nem sikerült eldönteniük a meccset, sőt mindketten büntetőpárbaj során jutottak a legjobb négy közé.

Vasárnap, és hétfő szabadnap, kedden (december 13.) pedig érkezik az első elődöntő ahol az argentin válogatott Horvátország ellen lép pályára. A helyszín a Lusail Iconic Stadion lesz, a kezdési időpont pedig 20:00.
Ezen a találkozón az összegyűjtött sárga lapok miatt nem szerepelhet az argentin Marcos Acuna, valamint csapattársa, Gonzalo Montiel. A másik oldalon teljes a keret.
Eddig kétszer találkozott világbajnokság során a két válogatott. 1998-ban Argentína 1-0-ra győzte le a horvátokat, a legutóbbi vb-n viszont szomszédaink 3-0 nyertek a dél-amerikaik ellen.

Kedden, december 14-én, ugyancsak 20:00-tól az Al Bayt Stadionban a francia válogatott az a Marokkó ellen lép pályára, aki teljesítményével beírta magát a történelembe, mint első afrikai csapat mely a legjobb négy közé kerül. Ziyech és társai 2 győzelemmel és egy döntetlennel zárták a csoportkört, majd büntetők során búcsúztatták a spanyol válogatottat, míg a legutóbbi meccsükön rendes játékidő alatt győzték le Portugáliát.
A francia és a marokkói válogatott még soha nem találkozót világeseményen, mindössze két barátságos összecsapásuk volt, 1999-ben, valamint 2007-ben. Előbbin a franciák nyertek 1-0-ra, míg az utóbbi egy 2-2-es döntetlennel zárult.

A két elődöntő győztese december 18-án, vasárnap a trófeáért küzd, míg a vesztesek szombaton, december 17-én a bronzért szerepelnek.

Szerintetek ki lesz a befutó? Ki fog szerepelni az idei foci-vb döntőjében?

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org