Időnként nem bírtak magukkal a kameruni játékosok, és egészen keményen léptek oda a svájci focistáknak. Eközben a brazilok valószínűleg nemzeti szinten haragszanak a szerb válogatottra, Neymar aprítása miatt. Jöhetnek a lapok ezen a meccsen?

Neymar aprítását ünnepelték

Meglehetősen szabadon nyargalászott Neymar a szerbek elleni mérkőzésen, és rendre üresbe tudott futni, ahol a társak meg is találták labdákkal. Ügyeltek rá a védők, ha kellett, keményen odaléptek neki és egészen jól elérték, hogy nagy veszélyt ne jelentsen. Volt egy pillanat például, amikor Neymar egész egyszerűen inkább csak lepasszolta a labdát, mikor meglátta, hogy a négyes számú szerb védő áll vele szemben. Nikola Milenkovicról  van szó, aki már egy jól sikerült szerelést is elég látványosan, ökölrázással ünnepelt meg, szóval nagyon hatékonyan ellátta védekező feladatait. Feltéve persze, hogy egy sérült boka feladatnak minősülhet.

Nikola Milenkovic és Neymar a 2018-as vébén. Fotó: Alizada Studios / Shutterstock.com

A védelem azért küzdött, ha pusztán az eredményt nézzük, egészen a 62. percig nullán tartották a brazilokat. Nem rossz teljesítmény, plusz ugye ekkora favorittól, ennyi támadótól, végső soron nem szégyen kikapni 2:0-ra. Támadásban viszont nem sokat mutatott Szerbia, pedig alapvetően az lenne az erőssége ennek a mostani alakulatnak. Csapatszinten 5 kapura lövésük volt, de egyszer sem voltak pontosak, tehát nem találták el a brazil kaput. Aleksandar Mitrovic teljesítménye árulkodó, egyetlen megnyert fejpárbaj, nulla próbálkozás lövéssel.

Bennmaradtak a sünben

A kameruni csapat harcos volt, láthatóan akart, sőt jobban akart mint Svájc, de belementek a biztonsági játékba, amit az európai ellenfelük diktált. Voltak ugyan gyors ellentámadásaik, de alapvetően visszavontan maradtak, és hiába volt elől egy kiváló formában lévő, nagyon komplex játékossá váltó, Eric Maxime Choupo-Moting, nem tudták kihasználni. Védekezett, próbálkozott, passzolt a társaknak, de valahogy nem indult be a gépezet előre, ezért többnyire egyedül bóklászott, és legveszélyesebb vadászterületén, az ellenfél tizenhatosán belül, nem igazán került helyzetbe, illetve nem hozták helyzetbe.

Eric Maxim Choupo-Moting. Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

Miután lehozták a meccs végefelé a Bayern München focistáját, gyakorlatilag meg is szűntek a kameruni támadások. A védelmüket nem húznám le teljesen, természetesen vereséget szenvedtek, de mindössze egyetlen gólt kaptak. Az is igaz, hogy a svájciak nagy nyomás alá nem helyezték őket, kiemelendő Jean-Charles Castelletto neve, aki volt hogy hatalmas helyzetben tudott megfelelően közbe lépni, és megállítani a svájci akciót. Nekem leginkább a kameruni fegyelmezetlenség maradt meg az első meccsről, időnként teljesen felesleges szituációkban szabálytalankodtak.

Mire fogadjunk a Kamerun – Szerbia mérkőzésen?

Ahogy eddigre már kiderülhetett az írásból, én a lapok irányába mennék el, mert két igazán keményfejű válogatott találkozik. A szerbek mintha a nemzeti kliséjüket megélve lennének időnként igazán durvák, a kameruniak pedig elveszítve a koncentrált, taktikus játékot, pusztán sértettségből lépnek oda durván az őket lecselező vagy épp kipasszoló ellenfélnek. Az eredmény lehet akár döntetlen is, mert az első körből kiindulva, a mezőnyjáték fog dominálni.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Mehecske

Gratulálunk, Mehecske!

A nyertes tipp: X, Jean-Charles Castelletto, 17. perc, beküldve: 2022.11.27 0:44 CET