A D csoport első mérkőzése a Dánia – Tunézia lesz, ahol egyelőre mindenki az európai válogatott sikerét várja. Tunézia azonban nem azért érkezett a tornára, hogy pofozógép legyen, meglepnék Kasper Hjulmand együttesét. A dánok számára is kiemelten fontos az első meccs, hiszen ezen múlhat a csoportelsőségük. 

Dánia nem lazíthat

Amikor kisorsolták a D csoportot, szinte egyértelmű volt, hogy mely két válogatott juthat tovább, hiszen Dánia és Franciaország kiemelkedik a kvartettből. Annál is inkább, mivel a dánok a Nemzetek Ligájában is megmutatták – mióta Kasper Hjulmand a szövetségi kapitány -, hogy ott vannak a szűk elitben. Európa egyik topcsapata lett Hjulmand együttese, ez köszönhető a rendkívül tudatos játéknak.

Volt 2021-ben egy cikk miután a dánok elődöntőig meneteltek az Európa-bajnokságon, amiben azt fejtegették, ha Hjulmand indulna az ország miniszterelnöki posztjáért, valószínűleg megválasztanák. Ennyire népszerű a dán szövetségi kapitány, ami köszönhető a jól felépített taktikájának és csapatának. Korábbi munkatársa, Tom Vernon egy „taktikai strébernek” írta le őt, aki megszállottan keresi a megfelelő játékrendszert.

Kasper Dolberg – Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com

Minden korábbi személy, aki dolgozott együtt Hjulmanddal kiemelte, hogy részletorientált szakvezető, ami azt jelenti, hogy szeret a dolgok mélyére ásni. Megtervezi, mikor és hogyan kell belenyúlni a meccsekbe cserékkel, milyen lépéseket csinálhat az ellenfél, erre neki hogyan kell reagálni, már azelőtt leszimulálja a meccset, hogy azt lejátszanák. Ez Dánia sikereinek titka.

Az ugyanis biztos, hogy nincsenek világklasszis játékosaik, van viszont egy rendkívül erős és nagybetűs csapatuk, akik pontosan tudják, hogyan kell játszani. Ezt Hjulmand patikamérlegen kiszámolta. Háromféle felállás közül válogat, képes meccs közben is váltani, fontos számára a mérkőzés feletti folyamatos kontroll, ugyanakkor, ha úgy adódik, bármikor képes átadni a területet az ellenfélnek, kontrákra játszani.

Most kell bizonyítania Tunéziának

Meddig lesz szerencséje Tunéziának? Gyakorlatilag a vb-selejtezők óta tart a sorozatuk, ahol könnyebbnél könnyebb ellenfeleket kaptak, majd a vb-sorsolással is szerencséjük volt, hiszen nem kerültek halálcsoportba, van esélyük a továbbjutásra. Ausztrália ugyanis legyőzhető, viszont az egyik európai válogatott ellen nyernie kéne Tunéziának. Mire elég a tudásuk?

Ezt egyelőre nehéz behatárolni, ugyanis Tunézia még afrikai szinten sem számít kiemelkedő együttesnek. A védekezéssel akkora problémájuk nem volt, de támadásban erősen limitált a gárda. Ezt bizonyították az ANK-n is, ahol a Mali – Gambia – Burkina Faso triónak nem tudtak betalálni, pedig ezek nem számítanak világverő csapatoknak, nincsen kiemelkedő hátsó alakzatuk.

Mohamed Drager – Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com

Ezek után már semmi meglepetés nincsen benne, ha a vb-selejtezőkön egy öngóllal sikerült továbbjutniuk, ennyire voltak képesek 180 perc alatt. A felkészülési meccseiken legyőzték ugyan Japánt és Chilét, de ez nem mérvadó jelenleg, mert mindkét rivális gyengébbek közé tartozik. Ha pontrúgások és kontrák után nem tudnak veszélyeztetni, akkor komoly bajban lesznek a dánok ellen is.

Mire fogadjunk a Dánia – Tunézia összecsapáson?

Abban, hogy Dánia nyer 1.47-ért, nincsen érték sajnos. Hjulmand együttese felkészült, taktikailag a torna legjobbjai közé tartozik, míg Tunézia játéka eléggé kaotikus. Minden bizonnyal a dánok a 3-5-2 mellett teszik le a voksukat, ez a visszazáró két szélsővédővel együtt már olyan falat képezhet a dán kapu előtt, amit nem valószínű, hogy az afrikaiak áttörnek, így érték lehet abban, hogy Tunézia nem szerez gólt 1.78-ért.

Ha duplázós szorzót szeretnénk kapni, akkor ezt kombináljuk azzal, hogy Dánia gólt szerez, így rögtön 2.07-es oddsra tehetünk szert. A gólszerzőkben sajnos nincsen érték, mert a dánoknak nehéz megmondani, ki szerzi az adott meccsen a gólt, mert nagyon szépen megoszlik ez a játékosok között.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Assassin

Gratulálunk, Assassin!

A nyertes tipp: X, Seifeddine Jaziri, 65. perc, beküldve: 2022.11.22 0:14 CET