Sovány győzelemmel és kevésbé jó játékkal kezdtek a belgák, miközben a marokkóiak széleken támadtak ügyesen, de eredménytelenül. Nekik döntetlen jutott az első körben, jöhet a második forduló!

Világklasszis kapus védése

Nem voltak túlságosan jók a belgák az első meccsen, valahogy nem találták a ritmust, sem védekezésben, sem támadásban. Egy büntetőt is összehoztak Kanadának az első félidőben, mely akár a vesztüket okozhatta volna, figyelembe véve, hogy mindössze egyszer tudtak csak betalálni utána az egész meccsen. Ilyenkor értékelődik fel igazán vagy fogalmazhatunk úgy, hogy előtérbe kerül a kapusok fontossága, ugyanis Courtois megfogta a büntetőt, és ezzel könnyebb helyzetben tartotta csapatát, döntően befolyásolta az események alakulását.

Thibaut Courtois – Fotó: sbonsi/Shutterstock.com

Érdekes hogy nem ő kapta a mérkőzés legjobbja díját, hanem Kevin De Bruyne, aki nem is érezte jogosnak az elismerést a lefújást követően. Többet volt náluk a labda, mint az ellenfélnél, és ugyan voltak helyzeteik, valahogy nem klappolt a belga támadójáték, sőt a második félidő végéhez közelítve, mintha egymással vitatkoztak volna néhányszor. Mindenképp szerencsésnek mondanám a sorsolásukat, mert egy jobb és rutinosabb válogatott akár le is győzhette volna őket. A második mérkőzésre azért jobban felpöröghetnek, az ellenfél ha nem is ugyanolyan lesz, de egészen hasonló jegyeket mutat fel.

Széleken ügyesek voltak

Marokkó tele van tehetséges focistával támadásban, ezt írtuk a torna előtt, és hiába kezdtek egy gól nélküli döntetlennel, ennek jeleit láthattuk az első körben. Nagyon ügyesen tették-vették a bogyót a széleken, Ziyech rendszeresen meg tudta zavarni a horvát védelmet. Eközben azért ügyeltek hátul, maradtak emberek hátul defenzív okokból, például Romain Saiss, több fontos szereléssel. Azt gondolom, hogy ezen a ponton válik egy klasszikus afrikai együttes, amolyan európai szintűvé. Tudatosság, taktikus hozzáállás, és fegyelmezettség.

Romain Saiss. Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Nagyjából hasonló stílust hozhatnak ezúttal is, ráadásul a belgák ellen talán jobban ülhetnek majd a szélre kitett labdák. Más a belga védelem létszámban, és nevekben, a második félidőre akár kondíciós problémáik lehetnek, ezért a második játékrészben biztosan lehet majd élő fogadásokat kötni, leginkább gólokra utalok ezzel. A támadó harmadban pontosabbnak kell lenniük a marokkói játékosoknak, a horvátok ellen volt 8 kapura lövésük, ebből 6 ment blokkba, 2 pedig kaput talált. Az xG mutatójuk 0.54 lett, tehát valahol azért tükrözi a valóságot a góltalanságuk.

Mire fogadjunk a Belgium – Marokkó mérkőzésen?

Valószínűleg naiv vagyok és túlértékelem a támadás szerepét a labdarúgásban, legalábbis az első körben több esetben is vártam a gólokat, de nem jöttek. Mindenesetre én most is erre látok inkább lehetőséget, tehát az 2.5 overre, mert ilyen támadók mellett nézve ezeket a védelmeket mindkét oldalon, nem szabadna gól nélkül maradni. A találkozó esélyesei nálam a belgák, taktikusabbak és rutinosabbak, amivel már egyszer meggyűlt a baja Marokkónak, az első körben. Belga győzelem és belga továbbjutás!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Nezocsa

Gratulálunk, Nezocsa!

A nyertes tipp: 2, Hakim Ziyech, 56. perc, beküldve: 2022.11.26 8:59 CET