Kezdőlap Foci-vb fogadások és bónuszok Az angol szurkolók mégis bíznak a világbajnoki győzelemben

Az angol szurkolók mégis bíznak a világbajnoki győzelemben

13
0
Fotó: Shutterstock/FamVeld

Minden angol fociszurkoló ajkán ott motoszkál a kérdés, hogy vajon ez lesz-e végre az az év, amikor az angol férfi válogatott újabb világbajnoki címmel gazdagítja a trófeás szekrényt?

A torna előtt a bet365 felmérést készített, hogy kiderüljön mennyire bíznak a nemzetek abban, hogy csapatuk eljut a torna következő szakaszába vagy akár megnyeri a 2022-es foci-vb-t.

A pontos kérdés így szólt:

Mennyire bízol vagy nem bízol abban, hogy az általad támogatott labdarúgó válogatott eljut a 2022-es világbajnokság következő szakaszába?

A szurkolók a következő válaszlehetőségekre szavazhattak: egyáltalán nem magabiztos, nem magabiztos, valamennyire magabiztos és nagyon magabiztos. A bizalmi pontszámokat ezután csoportosították, ezzel nettó bizalmi pontszámot elérve. A szurkolókat ezután megkérdezték, hogy mennyire bíznak abban, hogy elérik a bajnokság egyes szakaszait.

Az angol szurkolók nagy reményeket fűznek ehhez a világbajnoksághoz

Lázas optimizmusnak lehetünk tanúi a 2022-es katari világbajnokság előtt, és az angol csapat szurkolói most már Gareth Southgate és legényei mellett állnak és úgy gondolják, hogy van esélyük a győzelemre.

Ahhoz képest, hogy az angol válogatott 1966 óta kézzelfogható lépéseket tett az első nagy diadal felé, az optimizmus az idei téli világbajnokságra való felkészülés során feltűnően alacsony szinten volt.

Hat győzelem nélküli meccs után, amely a Nemzetek Ligája kiesésben csúcsosodott ki, úgy tűnt, hogy a válogatott sok támogatójában felmerült a gondolat, hogy az „arany” Gareth Southgate-korszak lecsengőben van, miután a 2020-as EB-n elérte a forráspontját.

A korábbi aggodalmak ellenére azonban úgy fest, hogy a megkérdezett angol szurkolók majdnem 50%-a gondolja azt, hogy az angol válogatott (9.00-ás szorzón fogadhatunk erre) Katarban a végsőkig eljuthat:

  • 94,69% biztos benne, hogy Anglia továbbjut a csoportkörből.
  • 88,50% bízik abban, hogy Anglia bejut a negyeddöntőbe.
  • 76,11% hisz abban, hogy Anglia bejut az elődöntőbe.
  • 60,18% hisz abban, hogy Anglia bejut a döntőbe.
  • 47,79% bízik abban, hogy Anglia megnyeri a 2022-es világbajnokságot.

Ez valóban figyelemre méltó fordulatot jelent a közvélemény hozzáállásában, hiszen Southgate megbízatása komolyan veszélybe került, miután Anglia néhány hónappal ezelőtt 4-0-ás hazai vereséget szenvedett Magyarország ellen, majd 1-0-ra kikapott Olaszországban.

Még nagyobb volt a nyugtalanság és az elégedetlenség, amikor a válogatott a szeptemberi, Németország elleni világbajnokság előtti utolsó összecsapásán térdre kényszerült, majd valahogy a legmeglepőbb módon a feje tetejére állította a játékot.

Ez a fordulat nem csak Southgate-nek nyújtott kegyelmet, de az a valószínűtlen 20 perces menetelés, amelyben Luke Shaw, Mason Mount és a tehetséges Harry Kane is betalált, segített helyreállítani egy egész nemzet reményeit.

Bosszantó módon Anglia nem tudta számára kedvezően befejezni a meccset a Wembley Stadionban, mivel egy késői Nick Pope hiba az utolsó pillanatban megajándékozta a németeket, de valahogy ez nem igazán számított!

Miért változott meg az angol válogatott megítélése?

A tény, hogy egy látszólag csüggedt csapat ilyen bátorságot, elszántságot és higgadtságot mutatott, majd minden esély ellenére visszarángatta magát egy nagyszabású találkozón, mindenki számára időszerű emlékeztetőül szolgált arra, hogy a focivilágban sokan még mindig úgy érzik, hogy a Közel-Keleten jelentős sikereket érhet el az angol válogatott.

Kétségtelen, hogy az elmúlt hat hónap volt a legnagyobb kihívást jelentő időszak Southgate és tehetséges csapata számára, hiszen a virágzó fiatal válogatott nehezen tudja megismételni azt a teljesítményt, amely 16 hónappal ezelőtt az Európa-bajnoki sikerek felé juttatta őket.

Remélhetőleg Southgate és legényei újra felfedezik vagányságukat és ihletet merítenek Sir Alf Ramsey ’66-os csapatából, bebizonyítva a megkérdezett magabiztos angol szurkolók 47,79%-nak igazságértékét!

A cikkben megjelenő odds a bet365 irodától származik, s az alábbi időpontban volt érvényes: 2022 november 16., 14:00CET! Játssz felelősen! BeGambleAware.org 18+

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org