Kezdőlap Elemzések Statisztikai élmenők a negyeddöntők előtt

Statisztikai élmenők a negyeddöntők előtt

38
0

Mindent mérnek manapság a labdarúgásban, a legfőbb tényezőket vesszük most sorra, megnézve a negyeddöntőig élen járókat az egyes területeken. Sok szám következik!

Legaktívabb támadójátékosok

Vezeti a góllövőlistát Kylian Mbappé, az öt találata összesen 21 lövésből jött össze. Ezzel ő a legtöbbet próbálkozó játékos a teljes mezőnyben, de tegyük is gyorsan hozzá, hogy ebből 10 ment kapura, tehát egészen hatékonynak mondható. Kis túlzással, minden második kaput eltaláló lövése góllal végződik. A második helyen Lionel Messi található, 19 próbálkozással, aki pontosabb volt, hiszen kevesebb löketből, neki is 10 ment kapura.

Kylian Mbappe – Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

A passzok terén Rodri akkorát ment, hogy rögtön rekorderré vált a vébék történetében. 638-szor passzolt pontosan, de rögtön nézzük is meg a kulcs átadásokat, tehát a támadást építő, és leghasznosabb passzokat. Ebben az összevetésben Rodri már nincs az élmezőnyben, Antoine Griezmann 15-tel vezeti ezt a listát. A második Messi, aki tehát a lövések mellett, ezen a téren is jeleskedik, 13 kulcspasszal.

Leghatékonyabb védekezők

A franciák elleni meccsen búcsúztak a világbajnokságtól a lengyelek, a kapusuk viszont még mindig élen jár a vébén, védések terén! Wojciech Szczesny 23 bravúrral zárta a tornát, Vanja Milinkovic-Savic követi 16 védéssel. Összességében nézve azért talán kevésbé szól ez a vébé kapusokról, bár ne felejtsük el a horvát hálóőr, Dominik Livakovic nagyszerű teljesítményét, a japánok ellen megnyert büntetőpárbaj során.

Wojciech Szczesny. Fotó: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

A spanyolok ellen hősiesen védekező Marokkó is megjelenik a statisztikák éllovasai között, egész pontosan Achraf Hakiminek köszönhetően. Eddig a tornán 17 alkalommal szerelt a PSG játékosa, ezzel élen jár a védőmunkát jelző mutatóban. Holtversenyben jön az egyik csapattársa, Noussair Mazraoui és a franciák védője, Ibrahima Konaté, mindketten 13 szereléssel. Felszabadításokban Kalidou Koulibaly a király, 30 égbe vágott labdával, és egy marokkói a második, Romain Saiss, 29 felszabadítással. Portugália remek védőkkel nézhet tehát szembe majd a negyeddöntő során!

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org