Kezdőlap Színes Kik a világ legszenvedélyesebb szurkolói?

Kik a világ legszenvedélyesebb szurkolói?

12
0
Brazil szurkolók a világ legszenvedélyesebb szurkolói.
Fotó: Shutterstock.com/diogoppr

Az évek során láthattunk nagyszerű példákat a szurkolói támogatásra a világbajnokságokon, de vajon melyik országnak vannak a legszenvedélyesebb szurkolói? A bet365 több ezer rajongót kérdezett meg világszerte, Brazíliától egészen Walesig, ezért végre úgy tűnik megvan a válasz erre a kérdésre.

Mely csapatoknak vannak a legszenvedélyesebb szurkolói?

A felmérés során a résztvevők legfeljebb három csapatot választhattak és a választások átlagos százalékos aránya alapján alakult ki az alább található rangsor:

  • Brazília: 51.26%
  • Argentína: 47.92%
  • Anglia: 41.01%
  • Németország: 25.60%
  • Spanyolország: 20.00%
  • Franciaország: 19.96%
  • Portugália: 13.37%
  • Mexikó: 12.27%
  • Hollandia: 8.76%
  • Wales: 8.46%

Brazília szurkolótábora vezeti a listát

A bet365 felmérése alapján Brazília átlagosan a szavazatok több mint 51,26%-át szerezte meg, amivel egyértelműen a leglelkesebb támogatók közé került a világon. Ha ezt lebontjuk, ez azt jelenti, hogy a brazil szurkolók a válaszok 51,26%-ában jelentek meg világszerte arra a kérdésre válaszolva, hogy mely nemzetnek vannak a legszenvedélyesebb szurkolói.

Az ötszörös világbajnokok egy hatodik címet szeretnének hozzáadni a gyűjteményükhöz, miután 20 éve nem nyertek világbajnokságot. Dél-amerikai riválisuk, Argentína a második helyen végzett a listán, a megkérdezettek átlagosan 47,92%-ban szavaztak rájuk. A La Albiceleste abban reménykedik, hogy 1986 óta először nyerheti meg a tornát, amikor a nagy Diego Maradona vezetésével győzelemre jutottak. Ezúttal Lionel Messi számára is hasonló lehetőség kínálkozik, mivel a 35 éves játékosnak valószínűleg ez lesz az utolsó esélye arra, hogy hazájával megnyerje a trófeát.

Az angolok lemaradnak a hangulatkeltésben

Az angol szurkolók a harmadik helyre kerültek a listán, átlagosan a szavazatok alig több mint 41%-át kapták a választ adóktól. A britek nem szégyenlősek és tornákon igenis hallatják a hangjukat, remélvén, hogy csapatuk végre véget vet az 56 évnyi kinlódásnak, különösen miután büntetőkkel elvesztették az Európa-bajnokság döntőjét.

Németország (25,6%) és Spanyolország (20%) kerültek a negyedik illetve ötödik helyre támogatók szempontjából. Hansi Flick csapata úgy lép pályára ezen a világbajnokságon, hogy javítani szeretne a legutóbbi néhány nagy tornán való szereplésén: 2018-ban az első fordulóban Németország kiesett Dél-Korea jóvoltából, az Euro 2020-on pedig Angliától kapott ki a nyolcaddöntőben. A Nemzetek Ligája idei kampánya során azonban jó formát mutattak, és remélik, hogy ezt Katarba is tudják hozni.

Spanyolország viszont az Eb-n mutatott biztató teljesítményére szeretne építeni, ahol az új csapat az elődöntőig jutott, mielőtt a későbbi bajnok Olaszországtól vereséget szenvedett volna.

A válogatott az elmúlt években hatalmas átalakuláson ment keresztül, az aranygenerációból szinte mindannyian nyugdíjba vonultak. A jövőre nézve azonban jók a jelek, hiszen Gavi, Pedri és Ferran Torres az elmúlt években mind bizonyították, hogy megérdemelten játszanak a válogatott mezben.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org