Kezdőlap Foci-vb hírek Ki viheti haza az Aranykesztyűt?

Ki viheti haza az Aranykesztyűt?

79
0
Foci-vb aranykesztyű
Fotó: Shutterstock.com/v_v_v

Egy bet365 által készített felmérés szerint a szurkolók világszerte a belga válogatott első számú játékosát, Thibaut Courtois-t gondolják a legesélyesebbnek a hőn áhított Aranykesztyű-díjra a katari foci-világbajnokságon.

A felmérés során a 2022-es világbajnokságon részt vevő nemzetek szurkolóit kérdezték arról, hogy szerintük melyik kapus fogja a legkevesebb gólt kapni a torna során.

Mit gondolnak a focirajongók, ki nyeri az Aranykesztyűt 2022-ben?

  • Thibaut Courtois: 16.15%
  • Manuel Neuer: 15.50%
  • Alisson: 14.26%
  • Jordan Pickford: 12.49%
  • Hugo Lloris: 6.10%
  • Édouard Mendy: 4.89%
  • Jose Sa: 4.73%
  • Geronimo Rulli: 3.92%

A megkérdezettek első számú választása az idei Aranykesztyű díjra nem más mint a Real Madrid és Belgium játékosa, Thibaut Courtois, aki a szavazatok átlagosan 16,15%-át kapta a szurkolók körében. A kétméteres kapus remek formában volt a bajnokság előtt, az elmúlt szezonban a La Liga és a Bajnokok Ligája duplájához segítette őket, és a döntőben hihetetlen teljesítményt nyújtott, amivel megállította a veszélyes liverpooli csatársort.

A második legtöbb szavazatot a német veterán Manuel Neuer kapta átlagosan 15,5%-kal. A Bayern München kapusának ez lehet az utolsó világbajnoksága, hiszen márciusban töltötte be 36. életévét.

A németet a Premier League kapusainak triója követi a rangsorban: Alisson (14,26%), Jordan Pickford (12,49%) és Hugo Lloris (6,10%).  A Liverpool és a brazilok első számú kapusát, Alissont széles körben a világ egyik legjobbjának tartják.

Annak ellenére, hogy a Vörösök ebben a szezonban küszködnek, még nem követett el nagyobb hibát a bajnokságban és a Liverpool hullámzó formája ellenére is magabiztosnak tűnik. Ugyanakkor Jordan Pickford is hihetetlen tornát játszott legutóbb, mindössze két gólt engedett át, miközben a nemzeti válogatott bejutott a döntőbe.

Ha ezt a formáját ismét meg tudja ismételni, akkor biztosan hazaviheti az Aranykesztyűt a Merseyside-ra. Az angol szurkolók is támogatják őt ebben: 30%-uk úgy gondolja, hogy ő lesz a legjobb kapus.

A Tottenham és Franciaország sztárkapusa, Hugo Lloris, Pickford mögött végzett a listán. Lloris formája ebben a szezonban hullámzó volt, a Spurs szurkolói közül néhányan elvesztették a kapusukba vetett hitüket, és egy más személy szerződtetését követelték. A francia focista azonban nagy tapasztalattal rendelkezik, ha világbajnokságokról van szó és legutóbb 2018-ban nyerte meg a tornát.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org