Kezdőlap Foci-vb hírek Katarnak egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt

Katarnak egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt

32
0
2022-es labdarúgó-világbajnokság - Fotó: kovop58/Shutterstock.com

A házigazda Katar válogatottja egyetlen kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be Ecuador csapatával vívott mérkőzését a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitányán, ilyesmi a vendéglátók összes összecsapását tekintve másodszor esett meg a vb-történelemben – írta a dél-amerikai együttes 2-0-s sikerét hozó találkozót értékelve a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Hasonló eset első ízben 1994-ben akadt, akkor az Egyesült Államok játékosai voltak képtelenek kaput eltaláló lövést produkálni Brazíliával szemben, a nyolcaddöntőben. A katari-ecuadori meccsen az együttesen 11 lövési kísérletből a hazaiak ötöt, a vendégek hatot vállaltak, ennél kevesebb próbálkozás 1966 óta egyetlen vb-meccsen sem volt.

Katar futballtörténelmet írt azzal, hogy az első olyan rendező ország lett a világbajnokságok történetében, amelynek válogatottja elvesztette a nyitómérkőzését. A korábbi 22 vendéglátó csapatai 16-szor győztek, és hat találkozó végződött döntetlennel – írta az IFFHS.

Először esett meg az is, hogy a vb első gólja büntetőből született. Szerzője, a csapatkapitány Enner Valencia a nyitótalálatokat elérő játékosok legidősebbike lett, miután 33 évesen és 16 naposan értékesítette az ecuadoriak tizenegyesét. Az eddigi korelnök Alessandro Altobelli volt, aki 1986-ban 30 évesen és 184 naposan lőtt gólt Bulgáriának.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org