A világbajnokság legfiatalabb szövetségi kapitánya Lionel Scaloni, de vajon mi a titka a 44 éves szakembernek? Megkapta a torna egyik nagy favoritjának az irányítását, illetve olyan játékosok figyelik és követik taktikai utasításait, mint Lionel Messi. 

Scaloni, akit mindenki kritizált

Nem egyszerű úgy karriert építeni, hogy alábecsülnek vagy folyamatosan kritizálnak. Ez ugyanakkor megerősít, bizonyítási vágy is nő benned, valami ilyesmi történhetett Lionel Scaloni esetében is. Nem volt kiemelkedő játékos, viszont megfordult a korszak jobb csapatainál.

Játékosként egyetlen vb-re hívták meg, de már ez is óriási vitákat váltott ki akkoriban, hiszen az élő legenda, Javier Zanettit mellőzték miatta. Edzőként 2016-ban csatlakozott Jorge Sampaoli edzői stábjához, előbb a Sevillánál, majd az argentin válogatottnál töltötte be a videóelemző és tanácsadói szerepet.

Meghúzódott az árnyékban, majd Sampaoli távozása után, átmenetileg kinevezték szövetségi kapitánynak. Költséghatékonyság miatt, végül maradt, de folyamatosan a kritikák középpontjában állt: „Nem eléggé tapasztalt Argentína élére. Komolyabb edző kell” – hangzottak a bírálatok.

Az argentin edző azonban csak a fejlődéssel, a válogatott játékának átalakításával törődött, illetve a fiatal tehetségek beépítésével. Fontos lépés volt Scaloni részéről, hogy levette Messi válláról a terhet, továbbra is ő a csapatkapitány, a vezér, de nem az egyedüli, akinek mindent meg kell oldania a meccseken.

Messi játéka felszabadult a válogatottban, ami sikerekben mutatkozik meg. Argentína elkezdett nyerni, a kezdeti kritikák pedig eltűntek, megjelent a La Scaloneta kifejezés, ezzel tisztelegve a szakvezető munkája előtt, aki a katari világbajnokság legfiatalabb edzőjeként sikerre vezetheti övéit.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org