Kezdőlap Foci-vb hírek Tite: Ideje újra megnyernünk a világbajnokságot!

Tite: Ideje újra megnyernünk a világbajnokságot!

15
0

A hatvanegy éves brazil szövetségi kapitány a The Guardiannek adott interjúban mesélt az elvárásokról és a különféle kritikákról is, melyek csapatát és őt is érintik.

„Ideje, hogy ismét megnyerjük a vb-t. A legutóbbi tornán is én irányítottam a válogatottat, most először dolgozhattam végig a négyéves ciklust. Nagyok az elvárások, de a munkára koncentrálok, a családom pedig mindenben támogat. Nagy nyomás nehezedik rám, illetve ránk, de a mentális egészség megőrzése is fontos. Félni lehet, rettegni nem. Sir Alex Ferguson szavai is gyakran eszembe jutnak, miszerint az igazi profiknak a fejlődés érdekében önmagukkal kell versenyezniük. Semmi értelme annak, hogy másokhoz hasonlítsam magam” – vélekedett Tite.

„A kritikákkal kapcsolatban is megtanultam, hogy az elvégzett munkát mindig egy bizonyos idő elteltével érdemes megítélni. A válogatottat sokan kritizálják – no de mit várnak? Pontrekorddal nyertük meg a világbajnoki selejtezősorozatot és tizenhárommal több gólt szereztünk, mint az argentinok. Tizenhét meccsből tizenhármat kapott gól nélkül hoztunk le. Ismét elsők vagyunk a világranglistán, 2019-ben megnyertük a Copa Américát, tavaly pedig ezüstérmesek lettünk úgy, hogy rengeteg problémánk volt és senki nem akart pályára lépni. Korábban Mário Zagallót is kritizálták – miért pont én lennék a kivétel?” – mondta a szakember.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org