Kezdőlap Foci-vb hírek Mi lehet a Messi – Van Gaal konfliktus hátterében?

Mi lehet a Messi – Van Gaal konfliktus hátterében?

168
0

Argentína bejutott az idei foci-vb elődöntőjébe miután 4-3-as összesítéssel büntetők által legyőzte a holland válogatottat. A mérkőzés viszont nem csak erről marad emlékezetes, hanem egy jó pár (személyes) konfliktusról, ami a pályán, és azon kívül is történt.

Az egésznek az eredete, és egyesek szerint a teljes konfliktus kiváltója, a már csak volt holland szövetségi kapitány mérkőzés előtti nyilatkozata. Louis van Gaal úgyanis a következőket nyilatkozta az argentinok elleni negyeddöntőt megelőzően:

„Messi valóban a legveszélyesebb játékos, aki a legtöbb helyzetet teremti meg, és saját maga alakítja ki azokat. Másrészt viszont nem játszik sokat, amikor az ellenfél birtokolja a labdát. A mi esélyeink is itt vannak.”

A mérkőzés végén az argentin szupersztár a holland kispadhoz ment, és állítólag azt róta fel a holland trénernek, hogy túl sokat beszél.

Volt viszont egy ezt megelőző jelenet is köztük. Lionel Messi amikor megszerezte a csapata második gólját akkor ugyancsak a holland pad felé nézett, s kezeit a füleihez tartotta, mely egyesek szerint megint csak arra utal, hogy „sok volt a mérkőzés előtti duma”, mások szerint viszont a sebeket sokkal mélyebben kell keresni, ugyanis pont ilyen módon ünnepelt korábban Messi egyik jó barátja, Juan Román Riquelme. Utóbbi a 2002-03-as szezonban az FC Barcelona játékosa volt, melyet a holland Van Gaal irányított akkoriban. Riquelme olyan volt Messi számára, mint egy nagy testvér, és állítólag a tegnapi gesztussal kifejezte nemtetszését, hogy a holland idején társa nem igazán kapott játéklehetőséget.

Lionelnek a mérkőzés utáni nyilatkozatakor is volt egy konfliktusa (egyesek szerint a holland Wout Weghorst-tal, bár teljes képet nem kaptunk, hogy ez igaz, vagy sem). Miközben a riporterrel beszélt, valakinek odaszólt, s a következőket mondta:

„Mit nézel, te idióta? Haladj tovább!”

A meccset követő interjúban egyébként a mérkőzés játékvezetőjét is megemlítette, viszont nem kímélte a holland trénert sem:

„Nem akarok a játékvezetőről beszélni, mert megbüntetnek őszinteségemért. Szerintem az emberek láttak ma mindent. A FIFA nem alkalmazhat ilyen játékvezetőket hasonló meccseken. Van Gaal azt mondja, hogy jól futballoznak, de csak azt csinálta, hogy magas embereket rakott a pályára és hosszú labdákkal próbálkoztak.”

Argentína december 13-án a horvát válogatott ellen küzd a döntőbe való kerülésért, Messi rendes játékidős góljára pedig 2.48-as szorzón fogadhatunk az Unibetnél.

Argentína 1.78  Döntetlen 3.40  Horvátország 5.80

Költői kérdés: Zlatko Dalic jobban tenné ha inkább nem nyilatkozna az argentin szupersztárról a mérkőzés előtt?

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org