Kezdőlap Foci-vb hírek Katar azért több látogatót várt a világbajnokság alatt

Katar azért több látogatót várt a világbajnokság alatt

24
0
Katari foci-vb
Fotó: Shutterstock.com/Robert Kneschke

A Reuters által megszerzett szervezői jelentés alapján Katar alig több mint 765000 látogatót fogadott a világbajnokság első két hetében, ami elmarad a várt 1,2 milliós látogatói számtól, amelyet Katar eleinte előrejelzett.

A látogatók számának hatalmas növekedése ebben a szakaszban nem valószínű, mivel csak nyolc csapat maradt Dohában és a november 20-án kezdődött torna 64 mérkőzéséből nyolc maradt hátra.

A szervezők korábban a nemzetközi látogatók csúcsidőszakát a november 24-28. közötti időszakra, a zsúfolt csoportkörre tették, amikor a 32 csapat minden nap négy mérkőzést játszott.

A december 7-i jelentésben az szerepel, hogy a világbajnokság első 17 napján 765859 nemzetközi látogatót fogadott, akiknek több mint fele már elutazott.

A jelentés 1,33 millió meccsjegy-tulajdonost és 3,09 millió eladott jegyet regisztrált a december 18-án véget érő tornára a nyolc katari stadionban.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy mindeközben több mint 2 milliárdan követték televízión keresztül a katari világbajnokságot.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org