Szokták mondani, hogy már csak negyvenet kell aludni és megkezdődik a 2022-es labdarúgó világbajnokság, ami idén egyáltalán nem lesz a megszokott. Már csak azért sem, mert nem nyáron rendezik. FIGYELEM: rezsicsökkentős tipp a cikkben!

Aki követi a focit az láthatja, hogy mennyire fel vannak pörgetve a klubcsapatok és gyakorlatilag 3 naponta pályára kell lépniük. Főleg azoknak akik több fronton is szerepelnek (bajnokság, kupa, európai szereplések stb.). Annyira zsúfolt, hogy az már balesetveszélyes szó szerint. Hogy mi lesz ebből november közepéig az jó kérdés, de még nyugodtan számolhatunk azzal, hogy az idei világeseményről lemarad 1-2 kulcsfontosságú játékos.

A lényeg viszont az, hogy november 20. és december 18. között nem csak a hagyományos „vegyél meg mindent is, mert jön a Karácsony” fog zajlani, hanem 64 „izgalmas” találkozóra számíthatunk a katari olajmezőkön, köztük a Katar – Ecuador nyitómérkőzés, valamint az Irán – Egyesült Államok csúcsrangadó.

Ismerek olyan személyt aki minden egyes világbajnokságkor új feleséget talál magának, meg olyant is akinek ez egy annyira szent esemény, hogy rendszeresen szabadságát ekkor kérte ki, de mivel idén nem nyáron van, hát még ez is körülményes. A kezdési időpontok is nagyon eltérőek. Habár nem hajnalban játsszanak, mint az NBA-ben, de azért egy Tunézia – Ausztrália összecsapásért ott kell lenni a képernyő előtt reggel 11:00-kor és pl. Messi kedvelői is ebben az időpontban nézhetik a törpét amint megpróbálja bevenni a szaúd-arábiaiak hálóját. Tehát a legkorábban 11 órától lesznek a meccsek, a legkésőbbi pedig 20:00-tól. Igaz, novemberben már délután négykor is sötétség van, szóval semmi sem számít.

Szoboszlai Dominik és társai ahogy már megszoktuk nem szerepelnek az idei vb-n (ők az Eb-re szoktak kilátogatni mostanság), de még az olaszok sem vállalták, mondván, hogy az számukra megterhelő lenne ha egy Európa-bajnoki cím után még a világ ellen is játszani kellene. Ott lesz viszont Brazília, a maga színészeivel, az örökké csak álmodozó Argentína, a világ által utált Franciaország, a köcsög angolok, meg a buzi spanyolok. Gyakorlatilag az esélyesek listájaként is lehet venni az előbbieket, sorban.

Hogy kitől várnak idén sok gólt az esélylatolgatók? Először is Harry Kanetől, de ő mindig ott van a toplista élén, aztán vagy bejön, vagy nem. Második a sorban a franciák csodagyereke, Mbappé, őt követi a feltámadt Benzema, majd jön a két nyugger. Igen, igen, ők.

Spórolás Tipp 1: Annak érdekében, hogy kevesebb legyen a gázszámla, idén javasoljuk, hogy a meccseket ne otthon kövessétek, hanem látogassatok ki egy kocsmába (ha még lesz nyitva ilyesmi), de a bevásárló plázákban található padok is ideálisak lehetnek arra, hogy akár mobilon kövessétek az eseményeket. Addig sem kell szenvedni az asszony mellett.

Spórolás Tipp 2: Gyerekeknek simán beadhatjátok, hogy idén nem jön a Miki. December 5-én ugyanis kettő nyolcaddöntőt is rendeznek. Hát ő sem maradna le erről az tuti.

És ti? Várjátok az idei év legrangosabb sporteseményét? Én nem. Legalábbis még nem érzem úgy, hogy kellene várnom.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org