Kezdőlap Foci-vb hírek Betegszobából jelentjük (2. rész)

Betegszobából jelentjük (2. rész)

23
0
Timo Werner - Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

Közeleg a világbajnokság, mi pedig szemléztük, hogy az első részhez képest, történtek-e új sérülések a készülő keretekben. Kik azok, akiknek biztosan ki kell hagyniuk a világversenyt? Akadnak olyanok, akik sérüléssel bajlódnak, de még van esélyük pályára lépni a tornán? Szót ejtünk olyanokról is, akik az első részben nem szerepeltek, de fontos láncszemei a csapatuknak. 

Kezdjük az A csoporttal, ahol Ecuador csapatát sújtotta sérülés még a nyáron: Sao Paulo belső védője, Robert Arboleda került a maródiak listájára, aki egyben az ecuadori védelem oszlopa is (legtöbb válogatottsággal büszkélkedik a hátsó alakzatból). Biztosan ki kell hagynia a katari tornát, ahogyan a két szenegáli védőnek, Bouna Sarrnak és Pape Abou Cissének is.

Szerencsésebbek lehetnek a B csoport nemzetei, ugyanis az Egyesült Államok talán számíthat Sergino Dest szolgálataira, aki kisebb sérüléssel bajlódott, illetve Weston McKennie is megsérült, de elvileg épp ott lehet az utazó keretbe, mert közvetlen a csoportmeccs előtt épülhet fel a középpálya motorja.

A C csoportban Mexikó kerül egyre nagyobb bajba, hiszen a négy gólerős(ebb) játékosából Jesús Manuel Corona biztosan kihagyja a tornát, míg Raúl Jiménez esetében van remény a játékra, mert a napokban tért vissza az edzésekhez, de még nem érzi jól magát. A franciák fémjelezte kvartettből már írtunk Deschamps együtteséről és a jó hírek mellett (Benzema felépülése), azért jut szokás szerint rossz is, hiszen Jules Koundé újból megsérült.

Bánkódhatnak a németek is, ugyanis Timo Werner súlyos sérülést szenvedett az elmúlt napokban, így biztosan kihagyja a világbajnokságot. A spanyoloknál Eric García szintén hasonló cipőben jár, játéka bizonytalan, míg a japánoknál egyelőre több játékos utazása is kérdéses: Takefusa Kubo, Takuma Asano, Yuta Nakayama, Ko Itakura és Hidemasa Morita.

Romelu Lukaku amint visszatért, megint megsérült, most már szinte folyamatosnak mondható a belga támadó szenvedése, kérdéses, hogy ilyen állapotban elviszik-e a tornára. A braziloknál Diego Carlos biztosan kihagyja az eseményt, míg Richarlison kapcsán egyelőre nagy a bizonytalanság, de elvileg ott lehet Katarban.

A G csoportból leginkább Szerbia szenved sérülésekkel, ugyanis a csapat sztárja, Dusan Vlahovic is a maródiak listájára került, bár elvileg már a csapattal készülhet, mint ahogyan a két veronai, Lazovic és Ilic is. A Mönchengladbach két svájci légiósa, Yann Sommer és Nico Elvedi szintén nem bevethető jelenleg, Elvedi esetében gyors felépüléssel számolnak, de Sommernél könnyen kerülhet a világbajnokságába a kihagyás.

A H csoportban minden szem Edinson Cavani és Heung-Min Son állapotára szegeződik, ők nemzeteik fontos támadói és egyelőre bizonytalan, mikor térhetnek vissza.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org