Kezdőlap Foci-vb hírek A francia rendőrség készen áll a Marokkó elleni mérkőzésre

A francia rendőrség készen áll a Marokkó elleni mérkőzésre

49
0
Francia rendőrség
Fotó: Shutterstock.com/Alexandros Michailidis

A franciaországi rendőrség felkészült az ország szerdai, Marokkó elleni világbajnoki elődöntőjére, miután a múlt héten, amikor Marokkó legyőzte Portugáliát a negyeddöntőben, dulakodás alakult ki.

“Országszerte mintegy 10000 rendőrt mozgósítottak, ebből 5000 főt a Párizs környéki Ile-de-France régióban és mintegy 2200-at a fővárosban, ami kétszer annyi biztonsági személyzetet jelent, mint a korábbi kulcsfontosságú világbajnoki mérkőzéseken” – mondta Gerald Darmanin belügyminiszter a francia televízióban.

„Marokkói barátainkat, csakúgy, mint a francia szurkolókat, szívesen látjuk bulizni és a mi feladatunk nem az, hogy megakadályozzuk őket az ünneplésben, de ezt megfelelő biztonsági feltételek mellett kell majd megtegyék” – mondta Darmanin.

Párizsban szombaton, miután Marokkó legyőzte Portugáliát, összecsapások törtek ki, mivel a zászlólengetéssel és dudálással kísért győzelmi ünneplés erőszakba torkollott az utcákon, majd a randalírozók kirakatokat törtek be és a rohamrendőrséget könnygáz bevetésére kényszerítették.

Franciaország Marokkó egykori gyarmati ura és nagyszámú marokkói diaszpórával rendelkezik, amely főként Párizs és a Földközi-tenger partvidéke körül összpontosul. Bár Franciaországban nem léteznek etnikai adatok, a becslések szerint a Franciaországban élő francia-marokkóiak és marokkóiak száma körülbelül 1 millióra tehető.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org