Kezdőlap Foci-vb hírek A FIFA büntetőeljárást indít Szerbia ellen

A FIFA büntetőeljárást indít Szerbia ellen

22
0
FIFA fegyelmi eljárás
Fotó: Shutterstock.com/Fotosr52

A FIFA fegyelmi vádat emelt Szerbia ellen a játékosok és a szurkolók állítólagos helytelen viselkedése miatt, beleértve a Svájc elleni világbajnoki mérkőzésen elhangzott sértő skandálásokat.

A feszültség a lelátón és a pályán is fellángolt a 2018-as világbajnokságon rendezett viharos mérkőzés visszavágóján, amely újjáélesztette a balkáni etnikai rivalizálást.

Svájc csapatkapitánya a pénteki mérkőzésen Granit Xhaka volt, aki Xherdan Shaqiri asszisztjával a nyitó gólt szerezte a Szerbiát kiejtő 3-2-es győzelemben.

Mindkét svájci játékos albán gyökerekkel és családi kötelékekkel kapcsolódik Koszovóhoz, amely 2008-ban kikiáltotta függetlenségét Szerbiától. Szerbia nem ismeri el Koszovó szuverenitását.

A FIFA nem pontosította, hogy a 974-es stadionban történt incidensek közül melyek vezettek a „játékosok és tisztviselők helytelen viselkedésével”, a diszkriminációval és a „játékosok és tisztviselők helytelen viselkedésével” kapcsolatos vádakhoz.

A beszámolók szerint a szerb szurkolók egy része Koszovó-ellenes skandálásokat hallatott, és az első félidőben szóbeli sértegetésekkel támadták Shaqirit.

A második félidőben több szerb játékos a kispadról behatolt a pályára, amikor a játékvezető nem használta a videobírót egy büntetőrúgásra vonatkozó állítás vizsgálatához.

A FIFA nem adott ütemtervet a fegyelmi ügyre. Az esetleges büntetések akkor léphetnek életbe, amikor Szerbia legközelebb márciusban, az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban játszik majd.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org