Kezdőlap Foci-vb hírek Veszélyben Benzema világbajnoksága?

Veszélyben Benzema világbajnoksága?

29
0
Karim Benzema - Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com

A friss aranylabdás, Karim Benzema újból megsérült, a Real Madrid orvosi stábja izomfáradtságot állapított meg a bal lábában. A 2021/22-es szezon legjobb játékosának választott francia támadónak nem ez volt az első sérülése az utóbbi időszakban. Gondban lehetnek a franciák Benzema vb-szereplését illetően? 

Alig, hogy Karim Benzema átvette az Aranylabdát és azt nyilatkozta, hogy ez volt élete legjobb szezonja, rossz hírt kapott. A Real Madrid orvosi stábja kényszerpihenőre küldte, hiszen megint megsérült. Az elmúlt két hónap során ez már a harmadik sérülése, szeptember elején jobb oldali combhajlító izmában találtak elváltozást.

Ami viszont fontosabb lehet a Real Madrid és a francia válogatott híveinek, hogy míg szeptember elején a jobb oldali combizmában túlterhelést diagnosztizáltak, addig most ugyanez történt a bal lábában is, kimutatható, hogy Benzema teste elfáradt. Óriási volt a hajtás az elmúlt egy év során, a francia klasszis kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Az elmúlt szezonban 46 mérkőzésen lépett pályára a lehetséges 56-ból, játékpercek tekintetében pedig a 46 meccs 95%-ban a gyepen volt! A 44 gól és 15 gólpassz mutatja, nála összpontosult a Real Madrid támadójátéka. Benzema teste azonban jelzett, már tavasszal voltak kisebb sérülései, most ősszel egyre több.

A Real Madrid orvosi stábja egyelőre nem döntött arról, hogy hány meccset kell kihagynia, az is lehet, hogy csak pár találkozót, de az is megeshet, hogy csak a vb-n láthatjuk legközelebb. Már ősszel öt mérkőzést kihagyott, ha a vb-n is folyamatos terhelés alatt lesz, nem fogja bírni a szervezete a tavaszi bajnoki hajrát.

forrás: realmadrid.com

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org