Kezdőlap Színes Remko Pasveer, aki sosem adta fel

Remko Pasveer, aki sosem adta fel

60
0
Fotó: Mikolaj Barbanell/Shutterstock

Remko Pasveer valószínűleg már nem álmodott világbajnoki részvételről. A játékosok többsége ilyen korban már vagy visszavonult, vagy épp a labdarúgó karrier utáni életét próbálja előkészíteni és még kicsit levezet. Pasveer esetében azonban teljesen máshogy történt!

Pasveer hitt a csodában

A holland kapus, Remko Pasveer karrierje több, mint 20 éve kezdődött, Twentében védett fiatalon, de nem kapott elég lehetőséget, így hamar a Heracles játékosa lett. Itt azonban még kevesebb esélye volt az első számú kapus pozíciójára, így kölcsönbe a Go Ahead Eagles játékosa lett.

Időbe telt, mire a közönség egyik kedvence lett, de végül nagyon megkedvelte a várost és a csapatot is, vezére lett a klubnak. Ekkor jött élete első nagy szerződése a PSV-től, ahol első számú kapust kerestek. A megbízható hálóőr hírében álló Pasveer belevágott a nagy kalandba, de csalódások érték.

Nem tudott a kezdőbe kerülni, így visszább kellett lépnie, a Vitesse játékosa lett. Itt újból az év játékosa lett, szurkolók kedvencévé vált, majd megint jött egy nagy szerződés, most az Ajaxtól, ahol szerette volna szépen zárni a karrierjét. Megbékélt a „sokadik” számú kapus pozíciójával, de az élet közbeszólt.

Az ekkor már 37 éves kapus 3. vagy 4. hálóőrnek érkezett, de Maarten Stekelenburg megsérült, míg André Onana eltiltását töltötte. Pasveer a kezdőben találta magát, majd BL-meccsen kifogta Erling Haaland három lövését. Az Ajaxnál töltött első évében 28 mérkőzésből 20 alkalommal nem kapott gólt!

Olyan kiváló formában védett, hogy különböző holland rekordokat állított fel, mindezt már 38 évesen! Pasveer karrierje azért is különleges, mert még 2006-ban u21-es Eb-t nyert, majd 16 évvel később, 38 évesen játszotta élete első válogatott meccsét!

A Nemzetek Ligájában debütált Lengyelország ellen, majd 39 évesen meghívták a katari világbajnokságon résztvevő holland keretbe. Sose adjátok fel, nem lehet tudni, mikor fordul át az életetek egy jó irányba!

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org