Kezdőlap Színes Moriyasu számára a negyeddöntő a cél

Moriyasu számára a negyeddöntő a cél

36
0
MORIYASU HAJIME
Fotó: Shutterstock.com /RedCap

Hajime Moriyasu már a világbajnokságra való indulás előtt kijelentette, hogy a negyeddöntőbe szeretné vezetni Japánt, és a négyszeres bajnok Németország elleni győzelem után ez a cél most már elérhetőbbnek tűnik.

A japánok az 1998-as debütálásuk óta hat vb-s fellépéssel büszkélkedhetnek, de ezek során még soha nem jutottak tovább a nyolcaddöntőkön, ugyanakkor négy évvel ezelőtt Oroszországban elég közel kerültek.

Genki Haraguchi és Takashi Inui góljaival kétgólos előnyt szereztek a favorit Belgium elleni nyolcaddöntős küzdelem alatt, a Rosztovban megrendezett találkozón, így Japán egy történelmi győzelem küszöbére került. Az, hogy nem tudták lezárni a meccset, sokba került nekik és Belgium öt perc alatt két góllal visszakapaszkodott a meccsbe, mielőtt Nacer Chadli győztes gólja a hosszabbításban betetőzte a 2018-as világbajnokság egyik legizgalmasabb meccsét.

Ez egy kegyetlen csapás volt, amely megfosztotta Japánt minden idők legjobb eredményétől a világversenyen és ez a vereség azzal fenyegetett, hogy kísérteni fogja Moriyasut és csapatát, miközben Katarra készülnek.

Nemcsak én, hanem a játékosok is az elmúlt négy év fájdalmát hordozták magukban Oroszország miatt

– mondta az Ázsiai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján a döntő előtt.

Ha a játékosaink a lehetőségeikhez mérten tudnak teljesíteni, és mindent beleadnak a pályán, akkor szerintem az eredmények is jönni fognak. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, tudom, hogy kőkeményen kell menedzselnem a csapatot és gondoskodnom kell róluk

Japán mérkőzései és eredményei

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
nov 23.
ger
1 - 2
(1 - 0)
jpn
Al-Rajján
Khalifa Nemzetközi Stadion
M4
nov 27.
jpn
0 - 1
(0 - 0)
crc
Al-Rajján
Ahmad bin Ali Stadion
M4
dec 1.
jpn
2 - 1
(0 - 1)
esp
Al-Rajján
Khalifa Nemzetközi Stadion
M4
dec 5.
jpn
1 - 2 [B]
(0 - 1)
cro
Al-Vakra
Al-Janoub Stadion
M4

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org