Home Még több foci-vb Játékvezetők Victor Gomes

Victor Gomes

Teljes nevén Victor Miguel de Freitas Gomes egy 39 éves dél-afrikai játékvezető, akit nem láthatunk túl sűrűn, ezért mindenképp óvatosan kezeljük az ő mérkőzéseit majd a tornán. Nyilván nem is lesz túl sok fellépése, de a karrierje felfelé ívelő ágába pont belepasszol a világbajnokság. Tavaly már az olimpián is igénybe vették a szolgálatait két mérkőzés erejéig, ez két csoportmeccset jelentett és az egyiken rögtön ki is állított valakit.

Hazai környezetben 2009 óta tevékenykedik, azóta pedig egész érdekes helyeken is feltűnt, például a szaúdi bajnokságban egy mérkőzés erejéig. Ha az utóbbi hónapokat nézzük, akkor a PSL-ben, tehát a dél-afrikai pontvadászatban nem volt félős, elég sűrűn emelte a pirosat, volt olyan összecsapás, ahol három embert is kiállított, nyilván a jogosság megkérdőjelezése nélkül kerül említésre ez a tény.

2011-ben került be a FIFA bírók közé, azóta voltak nemzetközi tornái, de talán nem lett olyan jelentős karrierje, mint amire számított. Világbajnoki selejtezők, Afrika kupa kvalifikációk és utánpótlás tornákat követően, a 2021-es Afrika kupa fináléját kell említeni, mint legrangosabb mérkőzés a múltjában. Összesen hat sárga volt a mérlege akkor, és egy hosszabbításos meccs, amely végül büntetőkkel dőlt el.

Victor Gomes által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 22. Franciaország 4 - 1
(4 - 1)
Ausztrália M4
dec 1. Japán 2 - 1
(0 - 1)
Spanyolország M4