Home Még több foci-vb Játékvezetők Slavko Vincic

Slavko Vincic

A szlovén játékvezetővel lehetnek friss emlékeink, hiszen a Nemzetek Ligájában ő tevékenykedett a Németország – Magyarország találkozón, melyet 1:0-ra megnyertek hazánk fiai. Azon a szeptemberi mérkőzésen 3 sárgát osztott ki, ez valahol az átlaga az utóbbi időkben, a maribori születésű Vincicnek. 2020-ban egy razzia során letartóztatták egy bulin, ahol drogra vadásztak a rendőrök. Állítása szerint csak rosszkor volt rossz helyen, de szinte mindenki bűnöző volt a rendezvényen, szóval az élet sötét oldalát nem vetheti meg, de nyilván ez spekuláció.

A szlovén élvonalban 2007 óta zavarja a szurkolók nyugalmát, és mivel tehetségesnek ítélték meg, ezért a szövetség előterjesztésére, 2010-ben csatlakozhatott a FIFA bírók sorához. Ezzel megnyílt előtte az út mindenféle találkozóhoz, például több mint tíz Bajnokok Ligája meccsen láthattuk szaladgálni a sípjával, illetve közel húsz esetben az Európa Ligában is tevékenykedett.

A ranglétrán történő előrehaladás jegyében aztán a 2020-as Európa-bajnokságon is alkalmazták, két csoportmeccs után egy negyeddöntő is jutott neki. Karrierje eddigi csúcsának talán ő maga is a 2022-es Európa Liga fináléját mondaná, ahol egyből túlóráztatták is a szlovén játékvezetőt. Miután a Rangers és Eintracht Frankfurt a rendes játékidőben 1:1-ig jutott, jöhetett a hosszabbítás, majd a büntetőpárbaj, szóval élete munkáján bőven volt dolga.

 

Slavko Vincic által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 22. Argentína 1 - 2
(1 - 0)
Szaúd-Arábia M4
nov 29. Wales 0 - 3
(0 - 0)
Anglia M4