Home Még több foci-vb Játékvezetők Said Martínez

Said Martínez

Martínez 1991-ben született Hondurasban, fiatal bíróról beszélünk, aki mindössze 26 évesen kapta meg a FIFA licenszet. Édesapja is játékvezető, az ő példáját követve próbált bíró lenni, ami viszonylag hamar sikerült is, hiszen 18 évesen már az első osztályban vezethetett mérkőzéseket, ezzel a legfiatalabb játékvezető lett az országban, aki kiérdemelte azt a lehetőséget. Már kezdetben tehetségként tartották számon, aminek köszönhetően hamar megnyíltak előtte a kapuk.

Már 28 évesen az u20-as vb-n és az Arany Kupán bíráskodhatott, miközben olyan mentorai voltak, mint Pierluigi Collina, akit példaképének tart és akitől állítása szerint rengeteget tanult. Martínez a labdarúgás mellett az egyetemi tanulmányaira is koncentrált, matematikus professzor lett, bírói pályafutása után szeretne ezzel a területtel többet foglalkozni.

A 2022-es szezonban a CONCACAF BL-döntőt vezethette, bíráskodása eléggé hektikus, idén viszonylag kevés lapot osztott ki a mérkőzésein, de előfordultak olyan szezonok, amikor szórta a piros lapokat, a büntetőket viszont próbálja kerülni. Vele kapcsolatban érdemes óvatosnak lenni, mert nem tudható, hogy milyen tornát fog ki, előfordulhat, hogy minden meccsére jut egy-egy kiállítás, de az is lehet, lehozza két sárga lappal a meccset.