Home Még több foci-vb Játékvezetők Mustapha Ghorbal

Mustapha Ghorbal

Az algériai játékvezető alsóbb osztályokban kezdte a munkáját, ahogy ez minden bíró esetében szokott lenni és 2011-től az algériai élvonalban tevékenykedik. Ez közel 150 mérkőzést jelent, de ezeken kívül nyilván az algériai kupában is alkalmazzák, ugyanakkor egy találkozó erejéig a szaúdi bajnokságban is fújta a sípot, illetve vezetett már egyiptomi szuperkupameccset is. Az eddigi 137 algériai élvonalbeli meccsén 55 büntetőt ítélt, és átlagosan 3.9 sárgát osztott ki összecsapásonként.

Az idő előrehaladtával az figyelhető meg nála, hogy egyre több sárgát ad, talán nincs kedve megvitatni a játékosokkal a helyzeteket, kérve őket a jobb viselkedésre. Mindenesetre elszabadulhatnak a meccsein a lapok, egy afrikai Bajnokok Ligája mérkőzésen idén tavasszal 11 sárga lapig meg sem állt, amiből az egyik generált egy pirosat is, lévén második volt az adott játékosnak.

Nemzetközi téren egész sok munkája volt, 2014 óta számít FIFA bírónak. Nyilván utánpótlás tornákkal indult ez az irány nála is, többek között az U17-es Afrika kupával, amit aztán követett az U20-as világbajnokság, majd vb-selejtezők és klub vébé. Legjelentősebb meccse talán a 2020-as afrikai Bajnokok Ligájának a döntője volt.

Mustapha Ghorbal által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 25. Hollandia 1 - 1
(1 - 0)
Ecuador M4
nov 30. Ausztrália 1 - 0
(0 - 0)
Dánia M4 Sport+