Home Még több foci-vb Játékvezetők Mohammed Abdulla Hassan Mohamed

Mohammed Abdulla Hassan Mohamed

A 43 éves egyesült arab emírségekbeli bíró a már rutinosabb játékvezetők közé tartozik és több mint 10 éve rendelkezik FIFA licensszel, de kezdetben ő sem gondolt rá, hogy majd mérkőzéseken bíráskodik, hiszen labdarúgóként kezdte. Ehhez azonban kevesebb tehetsége volt, egyik honfitársa, Ali Bujsaim adta az ötletet, hogy legyen játékvezető. Bujsaim szintén labdarúgói karrierről váltott, de végül bíró lett és három vb-n is ott volt.

Miután 22 évesen megkapta a FIFA licenszet, utánpótlás tornákon vezethetett mérkőzéseket, illetve 2013-tól állandó résztvevője lett az ázsiai Bajnokok Ligája sorozatnak, kezdetben csoportmeccseket kapott, majd 2014-től már az egyenes kieséses szakaszban is bíráskodhatott. A fokozatos fejlődésnek köszönhetően 2018-ban részt vehetett az oroszországi világbajnokságon.

A Franciaország – Peru találkozó jutott neki, ahol négy sárga lapot osztott ki. Ez nála egy átlagos meccs, hiszen nem bővelkedik sárga lapoknak a bíráskodása, kiállításokat is próbálja kerülni, inkább szóban fegyelmez. Ha olyan a találkozó, akkor képes egyetlen büntető lappal lehozni, viszont a tizenegyesek kapcsán érdemes rá figyelni. A vb-n, ha kap két meccset, szinte biztos, hogy az egyiken lesz büntető, mert eléggé gyakorta fújja be őket.

Mohammed Abdulla Hassan Mohamed által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 23. Spanyolország 7 - 0
(3 - 0)
Costa Rica M4
nov 28. Kamerun 3 - 3
(1 - 2)
Szerbia M4