Home Még több foci-vb Játékvezetők Matthew Conger

Matthew Conger

Amerikában született Matthew Conger és már ott elkezdte korán a játékvezetést, nyilván amatőr formában, a barátai legnagyobb örömére. Majd átköltöztek Új-Zélandra, és ott is folytatta a tevékenységet, mindenféle mérkőzéssel, például az az új-zélandi U20-as tornán is feltűnt 2015-ben. Ezt követte még több utánpótlástorna, és nyilván a helyi bajnokságban is munkálkodott, illetve az ausztrál pontvadászatban. Ekkoriban még részidősként volt csak játékvezető, főállása tanári pozíció volt.

2016-tól kezdődően aztán fordult a kocka, a tanári munka lett a mellékes, és a sípolás a mérkőzéseken a főállás. Jó kérdés, hogy mekkora érdem, mindenesetre Új-Zélandon ő lett a legjobb játékvezető a 2017-es esztendőben. Egy évvel később a világbajnokságon is alkalmazták már, csoportmeccs jutott neki, illetve kiegészítő feladatok. Ezt követően aztán rendesen belehúzott a munkába!

Vezetett indiai bajnoki mérkőzéseket, felkérték a kínai élvonalban is több találkozó dirigálására, de még Szaúd-Arábiában is fújta a sípot bajnoki összecsapásokon. Az utóbbi időkben az MLS-ben alkalmazták, tehát az amerikai bajnokságot sem hagyta ki a sorból. Ilyen színes múlttal és szerteágazó tapasztalattal, mindenképp a legegyedibb bírók közé tehetjük. Átlagosan 5 sárgát emel a magasba és bizony nem fél a kiállítástól sem, tehát a piros lapokon érdemes elgondolkodni a meccsein.

Matthew Conger által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 30. Tunézia 1 - 0
(0 - 0)
Franciaország M4