Home Még több foci-vb Játékvezetők Mario Escobar

Mario Escobar

A guatemalai játékvezető 1986-ban látta meg a napvilágot, 2013 óta FIFA licensszel rendelkező bíró, de nem ez az érdekesség vele kapcsolatban, hanem az, ahogyan tudatosan építette fel a pályafutását. Imádja a futballt, már gyerekként gyűjtötte a vb matricás albumait, de azt is felmérte időközben, hogy nincsen olyan tehetsége sem neki, sem az országának, hogy kijusson egy ilyen tornára labdarúgóként.

Játékvezető lett, átvizsgálta a kiválasztási rendszert, majd felmérte, mikor jöhet az a torna, ahová esélye van bíróként kijutni. Elmondása alapján édesapjának anno nem sikerült – ő is játékvezető volt, 1998-ban -, de számításai szerint (ez évekkel korábban történt) neki 2022-ben jó esélye van a kiválasztási rendszerben. Igaza lett, ugyanis, tényleg bekerült a nyolc jelölt közé, akik közül sikerült továbbjutni a végső hatosba, akik a vb-re mehetnek a CONCACAF-zónából.

Escobar részt vett az ANK-n is, illetve többször vezetett meccset a CONCACAF Bajnokok Ligája sorozatban is, de még a klubvilágbajnokságon is kapott egy mérkőzést. Komoly hibáktól mentes a bíráskodásra, ha kell, akkor megítéli a büntetőt, de próbálja kerülni a felesleges tizenegyeseket. A piros lapok tekintetében sem kiemelkedő a mutatója, ha nagyon muszáj, akkor sárga lapokkal fegyelmez. Abban biztosak lehetünk, hogy ő alaposan felkészül erre a tornára!

Mario Escobar által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 25. Wales 0 - 2
(0 - 0)
Irán M4