A Jiangsu tartományban található főiskola tanára Ma Ning, emellett 2011 óta FIFA licensszel rendelkező játékvezető, minden bizonnyal élete legnagyobb tornájára készül, korából fakadóan (43 éves), valószínűleg egyben az első és az utolsó nagy versenye lehet ez. A kínai játékvezető ténykedése eléggé megosztó még Kínában is, szinte már 21-22 évesen voltak olyan mérkőzései, amivel felhívta magára a figyelmet.

Ez nem teljesen jó értelemben történt, hiszen a második kínai élvonalban töltött évében akadt olyan meccse, ahol 11 sárga lapot osztott ki, majd valószínűleg felhívták a figyelmét, hogy nem lesz jó vége, ha ilyen stílusban vezeti a meccseket. Lehiggadt, legalábbis azt lehetett gondolni, mivel 2-3 évig csönd volt, alig akadt botrányos meccse, majd jött a 2015-ös év, amikor egy hónapon belül két olyan meccse is volt, ami másnak 15 éves pályafutás alatt sincs.

Érdekes módon mindkét alkalommal a Shanghai SIPG volt a résztvevő, az ország egyik legnagyobb csapata, akik hazai pályán játszottak. Első félidőben döcögött a szekér, ezért Ma Ning kiszórt két játékost a vendégek közül, majd második félidő derekán egy újabbat, így végül nyert 5-0-ra a Shanghai. Felháborodás volt a sajtóban, de mi volt a szövetség reakciója? Az, hogy ő vezette 20 nappal később a Shanghai – Shangdong mérkőzést is, ahol négy büntetőt fújt be, próbálta meccsben tartani a hazaiakat, kevés sikerrel. Ezek után most ott van a vb-n, azóta is voltak érdekes meccsei, érdemes a piros lapokra tenni a találkozóin, mert ha elkapja a gépszíj, kioszt 2-3 pirosat és akár 8-10 sárga lapot is.