Home Még több foci-vb Játékvezetők Kevin Ortega

Kevin Ortega

A perui játékvezető nemcsak a vb-mezőny egyik legfiatalabb tagja, hanem még hazájában is a legfiatalabb bírók közé tartozik, idén töltötte a harmincat! Ortegát nyugodtan lehet kiemelkedő tehetségű bírónak nevezni, ugyanis 23 évesen már hazájában vezetett mérkőzéseket, 27 évesen pedig már a FIFA játékvezetői engedélyét is megkapta.

Rögtön bedobták a mélyvízbe, már első éveiben több első osztályú mérkőzésen dirigálhatott, annak ellenére, hogy egyáltalán nem spórol a büntetőkkel. Lehetséges, hogy ez épp a perui első osztály sajátossága, de az biztos, hogy Ortega sok tizenegyest ítél meg, előfordult több olyan mérkőzése is, mikor 2-3 büntetőt is befújt. Ellenben a kiállításokkal kapcsolatban más véleményen van, jobb szeret sárga lapokkal fegyelmezni.

Ortega gyakorlatilag berobbant a játékvezetői társadalomba, 29 évesen már az olimpián elődöntőt vezetett és a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszában kapott szerepet. Épp utóbbi torna kapcsán volt az egyik legnagyobb botránya a fiatal bírónak, ugyanis a Boca Juniors egyik meccsén látványosan segítette őket (szokásos büntetővel), majd a bolíviai rendőrség átkutatta a mérkőzés után a játékvezetők öltözőjét, ahol több, a Boca Juniorshoz köthető tárgyat találtak, köztük mezeket is.