Home Még több foci-vb Játékvezetők Iván Barton

Iván Barton

Az El Salvador-i játékvezetőt lehet akár a fiatalabb generációhoz sorolni, hiszen mindössze 31 éves, FIFA-licensszel pedig 2018 óta rendelkezik. Barton El Salvadorban diplomázott kémia szakon, de elsősorban a játékvezetői tevékenységeire fókuszál, mióta nemzetközi meccseket is vezethet.

Kezdetben utánpótlás válogatott tornákon bíráskodhatott, első felnőtt válogatott mérkőzése pedig az Egyesült Államok – Peru mérkőzés volt, alig 27 évesen. A 2019-es Arany-kupán két csoportmeccs után az elődöntőt is vezethette.

Már korán megmutatkozott, hogy viszonylag sok büntetőt fúj be, ugyanakkor piros lapokat elvétve osztogat, sárga lapok terén 4-6 között az esetek többségében megállt. A tehetséges játékvezetőt meghívták a 2021-re halasztott tokiói olimpiára, ahol két mérkőzést kapott.

Az egyiken itt is megítélt egy tizenegyest, de nem ez volt a csúcspont, hanem a 2022-es CONCACAF Bajnokok Ligája döntője, ahol az első meccset vezette és rögtön megítélt három tizenegyest! Ha látod, hogy Iván Barton vezeti az adott vb-meccset, akkor gondolj a büntetőkre!

Iván Barton által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 23. Németország 1 - 2
(1 - 0)
Japán M4
nov 28. Brazília 1 - 0
(0 - 0)
Svájc M4
dec 4. Anglia 3 - 0
(2 - 0)
Szenegál M4