Home Még több foci-vb Játékvezetők Ismail Elfath

Ismail Elfath

A marokkói születésű, de az Egyesült Államokat képviselő Ismail Elfath rutinos játékvezetőnek számít a maga 40 évével. Elfath 18 évesen az Egyesült Államokba emigrált, ahogy 12 évvel később megkapta a lehetőséget, hogy az MLS-ben vezessen mérkőzéseket. Az amerikai bíró kezdetben csak az MLS-ben tevékenykedett, kiismerhetetlen volt.

Egyik szezonjában alig ítélt meg büntetőt, következőben pedig úgy osztogatta őket a piros lapokkal együtt, mintha nem lenne holnap. Eltelt egy újabb szezon, megint visszafogta magát, valószínűleg a hektikusság miatt húzódott nála a nemzetközi áttörés is, hiszen 2019-ig kellett várnia (37 éves koráig), hogy igazán nagy tornán vezessen meccset, de az u20-as vb-n rögtön a legjobb bíró volt, mivel a döntőt is ő kapta.

Ez adta meg számára a lökést, 2020-ban az év bírója volt az MLS-ben, vezethetett vb-selejtezőt és olimpián negyeddöntőt, de a CONCACAF BL-ben is több fontos meccset kapott, illetve olyan barátságos meccseket, mint a Brazília – Kolumbia. Az idei szezonban jobbára már a világbajnokságra készült, kellett is, ugyanis tavaly megint megszaladt a találkozóin a büntetők száma, erre akár még a vb-n is érdemes figyelni!

Ismail Elfath által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 24. Portugália 3 - 2
(0 - 0)
Ghána M4
dec 2. Kamerun 1 - 0
(0 - 0)
Brazília M4
dec 5. Japán 1 - 2 [B]
(0 - 1)
Horvátország M4