Home Még több foci-vb Játékvezetők Fernando Rapallini

Fernando Rapallini

Argentínában született, első dél-amerikai játékvezető volt az Eb-k történetében. A pályafutását 2011-ben kezdte az argentin első osztályban, majd három évvel később megkapta a FIFA játékvezetői engedélyét is, így 2015-ben már válogatott mérkőzést vezethetett. Dél-Amerikában ismert játékvezetőnek számít. Vezetett már mérkőzést Copa Américán, illetve a kontinens klubfutballjának csúcsát képező Libertadores-kupában is.

Az argentin bíró a Commebol és az UEFA közötti csereprogram részeként került az Eb-keretbe. Ezen a vonalon haladva, a Copa Américán a spanyol Jesus Gil Manzano képviselte Európát. Az Eb-n több mérkőzés is jutott Rapallini számára, köztük a nyolcaddöntő Franciaország és Svájc között, majd pár hónappal később már parázs vb-selejtezőt vezetett Brazília és Uruguay között.

A dél-amerikai bajnoki mérkőzésekből nehéz kiindulni lapok tekintetében, de az biztos, hogy az argentin nem fukarkodik velük, ahogyan a büntetőkkel sem. Az elmúlt egy év során óriási ingadozások voltak, hiszen akadtak olyan meccsek, ahol kiszórt 8-10 sárga lapot és büntetőt is ítélt, de előfordult 3-4 büntető lapos meccs is.

Fernando Rapallini által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 23. Marokkó 0 - 0
(0 - 0)
Horvátország M4
dec 2. Szerbia 2 - 3
(2 - 2)
Svájc M4 Sport+
dec 6. Marokkó 1 - 0 [B]
(0 - 0)
Spanyolország M4