Home Még több foci-vb Játékvezetők Facundo Tello

Facundo Tello

Az argentin játékvezető ugyan már elmúlt 40 éves, de viszonylag későn kezdődött el karrierje, ugyanis csak 31 évesen debütált hazája pontvadászatában. A következő 5-6 év során akkora áttörés nem történt a pályafutásában, elsősorban argentin bajnoki mérkőzéseket vezetett, vagy elvétve egy-két nemzeti kupameccset. Kirívóan botrányos meccsei nem voltak, nem halmozott hibát hibára.

A 2019-es évben végre FIFA-bíró lett (37 évesen), de ez sem hozta meg számára a sikert, hiszen alig kapott nemzetközi kupameccset, jobbára egy-egy Libertadores-kupa vagy Copa Sudamericana találkozó jutott neki a csoportkörben, válogatott mérkőzések kapcsán még ennyi sem. Egészen 2021-ig „mellőzve” volt, ekkor viszont vb-selejtezőkön és az Arab Kupába (bronzmeccs) bíráskodhatott.

Valószínűleg az ő részvétele az egyik legnagyobb talány a játékvezetők között, ugyanis dél-amerikai szinten nem vezetett kiemelkedő meccseket (még Copa Américát sem), döntőből csak a Recopa Sudamericana volt, ami nem éppen mérvadó. Úgy került be Tellóval egy újabb argentin bíró a különítménybe, hogy Dél-Amerikából nem volt ott egyetlen chilei, paraguayi vagy kolumbiai sem. Érdekes döntés, gyakorlatilag egy ajándék a sokáig mellőzött játékvezetőnek.

Facundo Tello által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 24. Svájc 1 - 0
(0 - 0)
Kamerun M4
dec 2. Dél-Korea 2 - 1
(1 - 1)
Portugália M4
dec 10. Marokkó 1 - 0
(1 - 0)
Portugália M4