Home Még több foci-vb Játékvezetők Danny Makkelie

Danny Makkelie

A holland játékvezető nem szereti a lustálkodást, annyira nem, hogy nemzetközi bíráskodása mellett még rendőrként is dolgozik Rotterdam utcáin. Sőt, még oktatóként is lehet tőle tanulni a sípmesterkedésről, a holland szövetség keretein belül. Képzi tehát az utánpótlást, és tartja is a lépést korral, hiszen a videós szobában, közismertebb nevén a VAR-nál is vezető szerepe volt a 2018-as világbajnokság döntőjében, illetve a 2019-es Bajnokok Ligája fináléjában is.

Született bírónak is nevezhetjük, miközben a többi gyerek inkább focizni akart, neki a játékvezetés járt a fejében 10 évesen, és már vezetett is labdarúgó vagy épp kosármeccseket annyi idősen, a többi gyerek legnagyobb örömére. A holland élvonalban 2009 óta alkalmazzák, majd a FIFA-hoz is bekerült, eleinte utánpótlás tornákon számítottak rá, egyre előrébb kerülve a ranglétrán, aztán rangos felnőtt eseményeken is feltűnt, és nagy port kavart!

Igen, többször is voltak mellényúlásai, jöjjön is két nagyobb hírt generáló döntése! Az angoloknak kedvező döntésként, a 2020-as Európa-bajnokságon az Anglia – Dánia elődöntőn a hosszabbításban befújt egy vitatható büntetőt. Amit aztán nem értékesítettek az angolok, de a kipattanót a kapuba rúgták és így jutottak a döntőbe. Ezt követően 2021-ben Ronaldo gólvonalon áthaladó találatát nem adta meg a szerbek elleni vb-selejtezőn, amin annyira kiakadt a többszörös aranylabdás, hogy földhöz vágta a csapatkapitányi karszalagját.

Danny Makkelie által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 27. Spanyolország 1 - 1
(0 - 0)
Németország M4
nov 30. Lengyelország 0 - 2
(0 - 0)
Argentína M4