Home Még több foci-vb Játékvezetők Daniele Orsato

Daniele Orsato

Az olasz játékvezető a világbajnoki garnitúra idősebb korosztályához tartozik, már 1993-ban letette a vizsgát, tehát hivatalosan azóta tevékenykedik bíróként. Alacsonyabb olasz szintekről indult, 2002 és 2006 között a Seria C1 és C2 bajnokijain tevékenykedett, majd 2006-tól kezdődően a Serie A és B játékvezetője. A polgári tevékenységét tekintve villamosmérnök Daniele Orsato a FIFA kerettagságát 2010-ben szerezte meg, az olasz szövetség felterjesztését követően.

A világbajnoki selejtezők mellett, az Európa-bajnokságra történő kvalifikáció során számítottak rá kezdetben a FIFA-nál, aztán egyre több mindent és jelentősebb meccseket bíztak rá. Ez azért éveket jelent, de nagy vonalakban így fest a dolog: 2012-től a BL-csoportmeccsek aktív sípmestere, 2016-tól már a BL egyenes kieséses szakaszában is kap lehetőséget, majd 2020-ban a BL-finálét már Orsato vezeti!

Ha megnézzük a statisztikáit, akkor az utóbbi években egészen hasonló átlagokat hoz. Sárga lapokból meccsenként átlagosan olyan 4.5 és 5 darabot emel fel, nyilván a feles hatás furán veszi ki magát, de fogadásnál például nagyon jól jöhet iránymutatásnak, hogy legalább négyszer villantja a sárga kártyát. Viszonylag ritkán állít ki játékosokat, a pirosra vonatkozó átlaga 0.1 mérkőzésenként, tehát a büntetők nem gyakoriak az általa vezetett találkozókon.

Daniele Orsato által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 20. Katar 0 - 2
(0 - 2)
Ecuador M4
nov 26. Argentína 2 - 0
(0 - 0)
Mexikó M4
dec 13. Argentína 3 - 0
(2 - 0)
Horvátország M4