Home Még több foci-vb Játékvezetők Daniel Siebert

Daniel Siebert

Berlinben született Daniel Siebert, aki már 14 éves korában is fújta a sípot, annyira komolyan gondolta a játékvezetői karriert. 2007-től kezdődően alacsonyabb német osztályokban alkalmazták, majd 2009-től jöhetett a Bundesliga 2 időszak, végül 2012-ben érte el a helyi csúcsot, a Bundesligát. A német élvonalban 3 sárga lappal indított, a Schalke – Augsburg találkozón.

Miután egy bíró szétfújja a hazai bajnokságot, a következő lépcsőfoknak a nemzetközi vizek számítanak. Erre a német esetében 2015-ben került sor, ekkor lett FIFA játékvezető, de nyilván az igazán fontos találkozókra még várnia kellett. Például a Bajnokok Ligájában 2018-ban tűnt fel először, válogatott szinten pedig mindenféle ifjúsági tornát követően a 2020-as Európa-bajnokság említhető egyfajta csúcsként, csoportmeccsekkel és nyolcaddöntővel.

Siebert szereti a fegyelmet és ha ehhez lapokra van szüksége, akkor bizony a zsebébe nyúl, tehát nem riad vissza a sárga kártyától, de még a pirostól sem! Ebben az idényben például az Észtország – Málta összecsapáson két büntető mellett még kiállítást is ítélt, de az AC Milan – Chelsea sem kímélte az idegeket, piros lap és tizenegyes tarkította az eseménysort a Bajnokok Ligájában.

Daniel Siebert által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 26. Tunézia 0 - 1
(0 - 1)
Ausztrália M4
dec 2. Ghána 0 - 2
(0 - 2)
Uruguay M4 Sport+