Home Még több foci-vb Játékvezetők Clément Turpin

Clément Turpin

A labdarúgás volt már gyerekként is a nagy szerelme, de játékosként nem volt akkora tehetség, ezért a pályán maradva sípot fogott és egészen gyorsan futott be szép karriert. 2007-ben már a francia másodosztályban kergette a labdát kergető focistákat az ítéleteivel, tehát már 25 évesen elérte az élvonal alatti szintet, de a Ligue 1 is gyorsan összejött neki, 2008-tól kezdődően. A nemzetközi irány sem váratott sokáig magára, 2010-től FIFA bírónak mondhatja magát.

Többször is az év francia játékvezetőjének választották, hazai fronton vezetett lényegében mindent, rangadókat és kupadöntőt is. Nemzetközi téren 2014-ben világbajnoki selejtezőkkel jutott fajsúlyosabb meccsekhez, 2016-ban pedig már nem csak kvalifikációnál kellett a szolgálata, hanem a francia rendezésű Európa-bajnokságon is aktív résztvevő volt, ráadásul magyar vonatkozása is van a dolognak, hiszen a Magyarország – Ausztria meccset vezette többek között.

Átlagosan olyan 3 sárgát oszt ki meccsenként, a pirosat is felemeli, ha úgy alakul, de erre igazán mérvadó statisztika nem állítható. Viszont meglepően sokszor ítél büntetőt, tehát ezen érdemes elgondolkozni majd azokon a mérkőzéseken, amelyeken ő lesz a sípmester. Ha az idei őszt nézzük, akkor ez különösen igaz a Bajnokok Ligája tevékenységén, ahol az Atletico Madrid – Bayer Leverkusen és a Liverpool – Rangers összecsapásokon is tizenegyesre került sor.

Clément Turpin által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 24. Uruguay 0 - 0
(0 - 0)
Dél-Korea M4
nov 29. Ecuador 1 - 2
(0 - 1)
Szenegál M4 Sport+
dec 5. Brazília 4 - 1
(4 - 0)
Dél-Korea M4