Home Még több foci-vb Játékvezetők Bakary Gassama

Bakary Gassama

A rutinosabb játékvezetők közé sorolható Bakary Gassama is, akinél azért tartsuk fenn az afrikai bírókkal szembeni aggályainkat. Mindenesetre a jobbak közül való, elég csak említeni, hogy 2014-ben Afrika legjobb bírójának választották. A gambiai sípmester feltűnt már a szaúdi ligában vagy épp a katari élvonalban is, tehát nem szokatlan neki a világbajnokság helyszíne. 2007 óta tagja a FIFA bírói karának, szóval színes múltja van, nézzünk is néhány példát!

2012-ben az olimpia mondható első jelentősebb mérföldkőnek, amit 2013-ban az U20-as világbajnokság követett, majd vb-selejtezők Afrikában. Közben természetesen aktívan alkalmazták az Afrika kupákon, és amíg 2012-ben még csak két meccset kapott erről a tornáról, 2015-ben már négy alkalommal is fújhatta a sípot. 2013-ból jelentősebb még a klub világbajnokságos jelenléte.

Két világbajnokságon láthattuk korábban, 2014-ben a Hollandia – Chile találkozót vezette, mely a hollandok 2:0-s sikerével zárult, ahol két sárgát emelt a magasba, más jelentősebb történést nem generált. 2018-ban szintén egyetlen fellépése volt, a Peru – Dánia összecsapáson kiosztott három sárgát és megítélt egy büntetőt. Ezúttal sem hinném, hogy sok szerepe lesz, egy vagy maximum két meccsen lehet játékvezető.

Bakary Gassama által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 29. Hollandia 2 - 0
(1 - 0)
Katar M4