Home Még több foci-vb Játékvezetők Antonio Mateu Lahoz

Antonio Mateu Lahoz

Ha kicsit is benne vagy a labdarúgásban, bizonyára ismered vagy legalább már hallottad Antonio Mateu Lahoz nevét, és a hozzá köthető teljes káosz lehetőségét. Alapvetően az a célja, hogy párbeszéddel oldja meg a pályán kialakuló konfliktusokat, tehát eleinte még azért türelmes, viszont ha a sokadik figyelmeztetés sem válik be, akkor bizony eldurran az agya, és repkednek a sárgák, pirosak és vitatható ítéletek, mint egyfajta szigort megkövetelő hatásként. Ezért aztán nehéz is megtippelni, hány lapot oszt majd ki!

A rutinosabb bírók sorát erősíti majd a világbajnokságon, 1999-ben már a spanyol alsóbb osztályokban feltűnt, aztán 2004-től jöhetett a spanyol másodosztály, majd 2008 után betört a LaLigába, sok szurkoló legnagyobb bánatára. Közülük is talán a katalánok szeretik legkevésbé, történt ugyanis, hogy 2014-ben a bajnoki címet eldöntő Atletico Madrid – Barcelona összecsapáson nem adta meg Messi gólját, végül az 1:1-es döntetlennel a madridiak lettek a bajnokok.

Az edzők körében is kétes a megítélése, azon kevesek egyike, akit José Mourinho megdicsért, mert nem hagyja a színészkedést, de például Pep Guardiolával kifejezetten vitás és balhés közös múltja van, bár nyilván tisztelik egymást, de a sztáredző szerint különleges és egyedi Lahoz viselkedése. 2018-ban már vezetett világbajnokságon mérkőzést, szakmai csúcsa pedig a 2021-es Bajnokok Ligája döntő volt!

Antonio Mateu Lahoz által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 25. Katar 1 - 3
(0 - 1)
Szenegál M4
nov 29. Irán 0 - 1
(0 - 1)
Egyesült Államok M4 Sport+
dec 9. Hollandia 2 - 3 [B]
(2 - 1)
Argentína M4