Home Még több foci-vb Játékvezetők Andrés Matonte

Andrés Matonte

Az uruguayi bíró még mindig csak 34 éves, mindössze 20 évesen kezdte a szakmát, akkor debütált alsóbb osztályokban hazájában. Hosszú időbe került, míg az élvonalba eljutott, gyakorlatilag kilenc évet kellett várnia, míg a legjobbak között meccseket vezethet. Második mérkőzésén már rögtön kiállított egy játékost és büntetőt ítélt, egy ideig jegelték a bajnokságban.

Pár hónappal később újból szerepet kapott és mi történt? Kiosztott 9 sárga és 1 piros lapot, majd megítélt megint egy büntetőt. Ekkor már érezhető volt, hogy Matonte elsősorban lapokkal fog rendet tenni, nem fél felmutatni a piros lapot sem, ahogyan a büntetőket is bátran megítéli. 2019-ben kapta meg a FIFA játékvezetői engedélyét, amivel kis túlzással kinyílt előtte a világ.

Addig még csak Libertadores-kupa meccseket sem vezetett, onnantól pedig hirtelen vb-selejtezőkön, az Arab Kupa találkozóin és egy Copa Sudamericana döntőben találta magát. Egészen érdekes életút, hiszen akkor még alig múlt 30 éves, de pillanatokon belül a legjobb meccseket vezethette annak ellenére, hogy még akkor is sok büntetőt ítélt meg.

Andrés Matonte által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 27. Horvátország 4 - 1
(2 - 1)
Kanada M4