Home Még több foci-vb Játékvezetők Abdulrahman Al-Jassim

Abdulrahman Al-Jassim

A katari Al-Jassimnak ez lesz a második világbajnoksága, de 2018-ban a videóbírós csapat részeként utazhatott Oroszországba, ahol összességében jó munkát végzett a 2013 óta FIFA licensszel rendelkező játékvezető. A katari bíró karrierje gyorsan ívelt felfelé, hiszen 2017-ben még u20-as világbajnokságon vezetett mérkőzéseket, majd egy évvel később a felnőttek között segíthetett.

Al-Jassim kapcsán több érdekességet is találunk, egyik, hogy már 2012-ben felnőtt barátságos válogatott meccset vezetett, majd egy évvel később fújt a svájci és kínai első osztályban is találkozókat! Alig két évvel a licensz megszerzése után, már világbajnoki selejtezőket vezethetett, 30 éves korára pedig már az ázsiai Bajnokok Ligája sorozat rendszeres játékvezetője volt.

A 2019-es év a nemzetközi áttörésről szólt, az Ázsia-kupán és az Arany Kupán is részt vett, míg egy évvel később ázsiai BL-döntőt, klubvilágbajnoki döntőt és az ázsiai régióban viszonylag sok vb-selejtezőt vezetett. Mindössze 35 éves, de már komoly tapasztalattal rendelkezik, átlagban 3-4 sárga lapot oszt ki a találkozón, igyekszik fegyelmet tartani, ritka, hogy elszabadulnának az indulatok a meccsein.

Abdulrahman Al-Jassim által vezetett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 21. Egyesült Államok 1 - 1
(1 - 0)
Wales M4
dec 17. Horvátország 2 - 1
(2 - 1)
Marokkó M4